Firefox 10

Natisni

Firefox 10Mozilla je točno kot švicarska ura najavila že deseto različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox. Ta je na voljo za operacijske sisteme Windows, MacOS X in Linux ter je seveda že bil preveden tudi v slovenski jezik. Mozilla se je s pripravo spletnega brskalnika Firefox 10 na presenečenje mnogih dokončno odrekla podpori za operacijska sistema Windows 2000 in XP brez nameščenega drugega servisnega paketa popravkov.

Preberite več: Firefox 10

Microsoft: splet je boljši brez pluginov (dodatkov)

Natisni

Internet ExplorerMicrosoft se je z izdajo Internet Explorerja na Metro vmesniku začel oddaljevati od uporabe pluginov (dodatkov) za svoj brskalnik, zdaj pa so tudi jasno izrazili svoje mnenje glede teh dodatkov: "Plugini so slabi za splet!".

"Metro-style Internet Explorer ne uporablja nobenih dodatkov za svoje delovanje. Na takšen način smo zmanjšali porabo baterije na mediju, povečali varnost, zanesljivost in zasebnost uporabnikov.", pravi John Hrvatin, eden izmed programerjev pri Microsoftu, zadolžen za programiranje popularnega brskalnika Internet Explorer.

Preberite več: Microsoft: splet je boljši brez pluginov (dodatkov)