Microsoft: splet je boljši brez pluginov (dodatkov)

Natisni

Internet ExplorerMicrosoft se je z izdajo Internet Explorerja na Metro vmesniku začel oddaljevati od uporabe pluginov (dodatkov) za svoj brskalnik, zdaj pa so tudi jasno izrazili svoje mnenje glede teh dodatkov: "Plugini so slabi za splet!".

"Metro-style Internet Explorer ne uporablja nobenih dodatkov za svoje delovanje. Na takšen način smo zmanjšali porabo baterije na mediju, povečali varnost, zanesljivost in zasebnost uporabnikov.", pravi John Hrvatin, eden izmed programerjev pri Microsoftu, zadolžen za programiranje popularnega brskalnika Internet Explorer.

G. Hrvatin je izjavil tudi, da ni vse na njih. Namreč tudi razvijalci ostalih popularnih brskalnikov, kot so odprto-kodni Firefox, Applov Safari in ostali bi morali delati na tem, da je uporaba teh brskalnikov možna brez nameščanja dodatnih programov. Za primer lahko vzamemo Adobe Flash, Microsoft Silverlight... Se lahko v prihodnosti nadejamo, da bomo lahko brskali po vseh spletnih vsebinah brez, da bi si morali nameščati dodatke? Izboljšava, ki bi bila vsekakor dobrodošla.