Xbox 720 šestkrat zmogljivejši od predhodnika

Natisni

Xbox 720Čez dobro leto dni bo na trg prispela nova generacija Microsoftove igralne konzole Xbox. Glede na nove spletne špekulacije, naj bi bila ta opremljena s prodajno oznako Xbox 720 in naj bi bila kar šestkrat zmogljivejša od zdajšnje igralne konzole Xbox 360. Novinka naj bi bila celo petino zmogljivejša od prihajajoče igralne konzole Wii U konkurenčnega podjetja Nintendo.

 

 

Microsoft naj bi igralno konzolo Xbox 720 opremil z zmogljivim grafičnim procesorjem. Ta naj bi temeljil na osnovi sredice, s katerimi so danes opremljene grafične kartice AMD družine 6000. Tudi preostala strojna oprema ne bo od muh in bo zagotavljala tekoče poganjanje celo grafično najzahtevnejših računalniških iger. Uporabniška izkušnja naj bi bila zaradi tega kar za razred boljša od tiste, ki jo danes ponuja igralna konzola Xbox 360.

Skupaj z igralno konzolo Xbox 720 naj bi Microsoft ponudil v prodajo še krmilni sistem Kinect 2. Ta naj bi bil precej bolj natančen od zdajšnjega modela. Strojna oprema naprave za zaznavanje gibanja naj bi bila celo tako natančna, da bo lahko »brala« z ustnic in prepoznavala izraze na obrazu. Poleg tega naj bi bil novi krmilni sistem opremljen še s tehnologijo, ki naj bi omogočala kameri s senzorji globine digitalno merjenje velikosti človeškega telesa in določanje starosti igričarja. Več o prihajajoči igralni konzoli Xbox 720 in krmilnem sistemu Kinect 2 naj bi Microsoft spregovoril na letošnji junijski konferenci E3.

Vir: http://www.racunalniske-novice.com